22 de gener 2007

tragecte final Bariloche- Osorno

La tornada a Xile la hem fet pel pas General Carrera.


De nou al país d'origen hem tornat a veure volcans i salts d'aigua (molts tábacs, també) i a recorrer la vora de rius i d'un llac (el Puyehue) fins a la bonica ciutat d'Entre lagos.

Osorno ens ha tornat a rebre, entre els seus prats sinuosos i les plantacions de maduixes, sota la suau pluja (per sort).

17 de gener 2007

Argentina, está buena!?


El Bolsón


San Carlos de Bariloche



15 de gener 2007

Sortida del parc

L’endemà ens vam assabentar que el bus que pensàvem agafar per estalviar-nos uns 30 kilometres de carretera en obres no acceptava bicicletes, per sort, després d’empassar pols durant uns 35 km, just on començaven les obres, vem demanar a una camioneta pick-up que ens portés, i vaja si ens va portar, però potser hagués estat menys perillós fer-ho en bicicleta, a Argentina la gent encara condueix pitjor que a Xile!!
Però va ser divertit, vem coneixer un parell de “motxileros” argentins de la costa (n’està ple, vam amb motxilles i fent autoestop, tots pelats pel sol, sembla que no coneixen la crema solar). El conductor era molt simpàtic, i al final vem fer una mica de ruta turística amb ells fins a el Bolsón, veient el bonic Lago Puelo, naixement del riu puelo que desenvoca a l’estuario de Reloncavi a Xile, donant nom al poble de Puelo on vam passar la nit de cap d’any amb el Walter i la Patricia. Va ser divertit i emocionant.







13 de gener 2007

Parque Nacional Los Alerces - 2/2

Després d’un bon sopar cuinat amb llenya el següent dia vem sortir cap al nord, per dinar vem parar al Lago Verde, amb el precios riu Arrayanes i una caminadeta molt maca que va ajudar a fer la digestió, des d’on es veia el també preciós glaciar ¿Morales?. A la tarda vem seguir 15 kilòmetres fins al Llac Rivadavia, on vem dormir en un càmping al costat del llac.










Parque Nacional Los Alerces - 1/2

Des de Trevelin, combinant asfalt i terra, però sempre amb un fort i creixent vent en contra que dificultava molt l’avançament ens vem dirigir cap al “Parque Nacional Los Alerces”, on just abans d'entrar vam arribar als 1000 km!!!!
Vam arribar a Futalaufquen, una petita agrupació de cases que es troba a l’inici del parc. Els parcs nacionals d’Argentina poc tenen a veure amb els d’Espanya, per començar s’ha de pagar entrada (12 pesos pels estrangers, 3 per els de la zona), està ple de cotxes per tot arreu (aixecant pols bastant molesta a vegades) hi ha molts restaurants i càmpings on està permès fer foc encara que el nivell de perill d’incendi estigui al màxim (els argentins sense “parrilladas” no són persones),… un negoci turístic com un altra vaja. Tot i Així ens va agradar molt, sobretot les 3 o 4 caminades que vem fer, on el contacte amb la natura va ser altre cop molt impressionant.


Al càmping de Futalaufquen, al costat del llac ens i vam quedar 3 nits, per poder fer 2 excursions. La primera va ser per dins del bosc, un bosc molt antic, amb arbres ben grans i molts troncs caiguts. A estones molt obert i a estones molt tancat, creuant algun “Arroyo” i al final una cascada per finalitzar.
El segon dia vem pujar al cerro el Dedal, travessant més directament el bosc, i poden observar millor els diferents estrats. A la part de dalt vem poder trepitjar neu tot i la calor i veure una vista impressionant del llac.












12 de gener 2007

Trevelin

En el mapa haviem vist que a 20 km de Trevelin hi havia Ezquel, una ciutat d'uns 50.000 hab, així que, acostumats a els petits poblets de Xile vem pensar que Trevelin seria també molt petit, però era més gran que Chaiten, la càpital de la comarca Xilena d'on veniem!!
Aquí vem poder treure pesos argentins i començar a acostumar-nos a la nova moneda, al nou accent i al nou menjar...

09 de gener 2007

Cap a Argentina

Tot i que ens ha costat prendre aquesta decisió, deixem la carretera Austral per creuar a Argentina i tornar cap al Nord. A la foto, la cruïlla...

Si seguiem la carretera Austral al Sud segurament ens haguessim trobat paissatges més impresionants, però potser ni nosaltres (amb el nostre lleuger equipatge) ni el tandem (amb els problemes mecànics que ens acompanyen) no estariem preparats per a passar per zones tant fredes i despoblades. A més, el temps se'ns comença a tirar a sobre i, per una banda, la tornada en transport públic es faria més llarga i cara i, per l'altra, ens quedariem a les portes de les parts més maques de la zona, així que hem decidit que aquella és part d'un altre viatge que ja tindrem temps de fer més endavant, en el futur...

De bon matí, quan ja estavem més que decidits a anar cap a Argentina, ens vem creuar amb una parella (un Nord-americà i una suissa) que venien d'Ushuaia i que tenien pensat fer el mateix recorregut cap a Argentina que nosaltres, bé doncs, no estarà pas malament?!

El comiat del Walter i la Patricia va ser ràpid, ja era la segona vegada (Puelo) i vem fer broma de que miressin endarrera de tant en tant per si ens ho repensavem. Segur que ens tornarem a veure!! Bye, bye good friends! Last picture in Villa Santa Lucia.

De nou sols amb el nostre tandem, perduts enmig del no res!

Triguem dos dies a arribar al següent poble, Futalefú (darrer poble xilè), remuntant el riu omònim conegut arreu del món per ser un dels millors per a la pràctica del ràfting. I resseguint la vora de tres llacs, un a continuació de l'altre.


El segon dia de recorregut, el temps és del tot variable. A mig dia, quan arribem al poble està plovent moltíssim... així que busquem allotjament, ens dutxem, i quan tornem a sortir per passejar, el sol enlluerna i el poble es veu preciós... darrera nit a Xile...


Des de Futalefú hi ha un tram de carretera asfaltada fins a l'aduana Xilena, després altre cop carretera de sorra i pedres per acabar creuant els Andes i apareixer a Argentina, a uns 35 km de Trevelin, on passarem la nit.




Hem creuat els Andes en bicicleta!!! Realment no ha estat gens difícil, no hem hagut de fer cap port de muntanya, el punt més alt estava a uns 800m. però el paissatge canvia completament en molt poc tros, ara els boscos són més secs, recordant als que tenim a prop de casa nostra, i les valls molt més planes. La calor comença a apretar i els cotxes (més abundants i antics que a Xile) aixecan núbols de pols de la terra resseca.

08 de gener 2007

Carretera Austral - 2 (Chaiten a Villa Sta Lucia)



La decisió va ser seguir carretera austral, més al Sud. Els primers 20 km van ser asfaltats, planers i amb vent a favor… que més es pot demanar?!


En les següents etapes ens esperaven el pont més llarg, la primera glacera i el punt més alt de tota la carretera austral!